Medialt genomslag efter Vi Unga-stämman

- Skrevs 20 dec 2017 - Ändrades 20 dec 2017 | Kategorier: Okategoriserade

TTELA, 7dagar, Impuls, Bygdegården. Många är tidningarna som uppmärksammar Vi Ungas Vänners insatser på Vi Ungas förbundsstämma i slutet av oktober.

Vi Ungas Vänner brukar få medialt genomslag efter Vi Unga-stämman. Och 2017 är inget undantag.

Störst är intresset för årets folkbildningsstipendiat, filmaren och musikern Ali Eyyubov från Vi Unga-föreningen The Golden Crowns i Trollhättan. Den lokala veckotidningen Trollhättan7dagar (upplaga 28 000 exemplar) skriver bland annat om hur Ali Eyyubov genom föreningens Youtube-kanal får andra ungdomar att få upp ögonen för möjligheterna att bilda en Vi Unga-förening och citerar honom: ”Det är många som säger att de har kollat och själva vill börja. Sedan bildar de egna föreningar. Det känns kul att ha inspirerat dem”.

Sexdagarstidningen TTELA (upplaga 18 300) har ringt upp Ali för en intervju. Årets folkbildningsstipendiat får bland annat svara på frågan hur han ska föra sin roll som folkbildare vidare. ”En av våra planer är att starta ett musikhus. Men det är svårt att hitta en normalstor lokal. När vi har hittat en lokal och finansiering vill vi att barn som inte har någon sysselsättning ska komma och få chansen att göra musik”, svarar Ali.

Även Studieförbundet Vuxenskolans tidning Impuls (upplaga 30 300) uppmärksammar Ali Eyyubov och berättar bland annat att det var genom SV som Ali fick tipset om Vi Unga. I en annan artikel skriver Impuls om Vi Ungas Vänners gåva till Snabba Slanten, som för 2017 uppgår till 62 000 kronor. ”Bidraget har en otroligt stor betydelse för hela Vi Unga. Det möjliggör för våra föreningar att pröva ny verksamhet och utveckla sina idéer”, säger Vi Ungas förbundsordförande Niklas Björkegren till tidningen.

”Rekordstor gåva från Vi Ungas Vänner” är rubriken i tidskriften Bygdegården (upplaga 5 500). Tidskriften konstaterar bland annat att många bygdegårdsfunktionärer bidragit till de 62 000 kronorna som kommer att användas till lokal verksamhetsutveckling i Vi Unga.