Åsa årets hundrade medlem – snart är vi 200!

- Skrevs 11 mar 2018 - Ändrades 11 mar 2018 | Kategorier: Okategoriserade

Åsa Pettersson, med rötterna i Voxtorps Vi Unga klubb, blev årets hundrade medlem i Vi Ungas Vänner. Vid månadsskiftet februari/mars hade vännerna 181 medlemmar 2018.

Åsa Pettersson blev årets hundrade medlem i Vi Ungas Vänner. Efter att själv ha vuxit upp med Vi Unga vill hon stödja dagens Vi Unga-iter.

– Vi Unga gör att unga kan utvecklas. Det är viktigt med demokrati och att få vara i goda sammanhang, säger hon.

Åsas egen Vi Unga-bana började i Voxtorps Vi Unga klubb söder om Kalmar. Sång, teater, filmvisningar och friluftsliv var några av aktiviteterna.

– Klubben var kittet för den sociala tillhörigheten, minns Åsa.

Ett särskilt varmt minne är när klubben lyckades vinna program-RM, Vi Ungas riksmästerskap i scenprogram.

Åsa var engagerad på distriktsnivå och funktionär när Södra Kalmar Vi Unga distrikt arrangerade rikslägret i Torsås 1985. Senare var hon också ledamot i förbundsstyrelsen några år under Bengt Ericsons ordförandetid (1987-1991).

– Jag har jättegoda minnen, så är det, berättar Åsa.

Efter Vi Unga-åren har Åsa fortsatt att engagera sig i civilsamhället. Hon jobbar numera för Studieförbundet Vuxenskolan i Skaraborg – och återkommer till hur Vi Unga la grunden:

– Föreningslivet har varit med mig i hela mitt liv, och det utgår ju från Vi Unga. Att få känna delaktighet och jobba i goda sammanhang.

Tilläggas kan att Åsas make Lars Carling, som tidigare bland annat jobbat på Vi Ungas förbundskansli, blev årets 99:e medlem i Vi Ungas Vänner.

Vid årsskiftet februari/mars hade Vi Ungas Vänner 181 medlemmar, sju fler än vid samma tid förra året.

Vill du också bli medlem i Vi Ungas Vänner 2018? Läs här om hur du gör.